KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi Etkinlikleri

Müzelerde gerçekleştirilen eğitim etkinlikleri kapsamında; 18.05.2022 tarihinde, Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksekokulu, Uygulamalı Güzel Sanatlar Bölümü Seramik Anasanat Dalı "Seramik Desen II" dersi kapsamında, Müzemiz teşhirinde bulunan pişmiş toprak seramik eserlerin  karakalem çalışmaları yapılmıştır. Çalışmaya 7 üniversite öğrencisi ve 1 öğretim görevlisi katılım sağlamıştır.

• Eskişehirmüzeetkinlik01.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik02.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik03.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik04.jpg

20.05.2022 tarihinde, Müzeler Günü Etkinlikleri kapsamında, müze uzmanı tarafından "Türk İşaret Dili ile Müze Gezisi ve Kültür Varlıklarının Tanıtılması ve Korunması" adlı sunum gerçekleştirilmiştir. Müze Gezisi ve Kültür Varlıklarının Tanıtılması ve Korunması adlı sunuma Eskişehir Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu’ndan 7 öğrenci ve 4 öğretmen katılım sağlamıştır.

• Eskişehirmüzeetkinlik2-01.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik2-02.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik2-03.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik2-04.jpg

20.05.2022 tarihinde, Müzeler Günü Etkinlikleri kapsamında, müze uzmanı tarafından Rus dili ile "Kültür Varlıklarının Tanıtılması ve Korunması" adlı sunum gerçekleştirilmiştir. "Kültür Varlıklarının Tanıtılması ve Korunması" adlı sunuma Erudil Derneği ve çevre illerden yaklaşık 30 kişi katılım sağlamıştır.

• Eskişehirmüzeetkinlik3-01.jpg
  • Eskişehirmüzeetkinlik3-02.jpg